Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enades om beslut att bygga hallen

Efter en lång mangling är partierna i kommunstyrelsen överens om ett inriktningsbeslut om att bygga en idrottshall med fritidsgård.

Annons
Åsa Eriksson vid utställningen av detaljplaneändringen av bland annat kvarteret Kronan i Norberg där en idrottshall är tänkt att byggas.

Ingen summa pengar är anslagen till projektet. Kommunchefen Hannu Högberg ska leda en referensgrupp med NVK, V-Dala Miljö och Bygg och Idrottshallen i Norberg ekonomisk förening som ska ta fram investerings- och driftbudget.

Läs mer: Sporthall splittrar politiker

Diskussionen om hur statsstödet Norberg fick i höstas, för att hantera flyktingmottagandet, ska fördelas tog över två och en halv timme i kommunstyrelsen och det var framför allt hallfrågan som tog mest tid.

– Till slut enades vi om att ta ett inriktningsbeslut om att vi ska bygga en idrottshall inklusive fritidsgård för de här extra pengarna, säger Åsa Eriksson (S), kommunalråd.

Läs vidare: Gammal detaljplan dammas av

Vänsterpartiets Kent Persson är nöjd över att frågan fått ett beslut.

– Ingen summa har anslagits och det var på initiativ från V. För oss var det viktigt med underlag med investeringen och driften. Jag tror att det är ett klokt beslut, säger Kent Persson.

Läs ännu mer: Ny idrottshall i Norberg möjlig efter miljonbidrag

KS var överens om fördelningen av närmare 13 miljoner kronor (se faktaruta). Fem miljoner av dessa är avsedda att fungera som en pott där företag, föreningar och kommunala verksamheter får söka medel för integrationsprojekt. Villkoren för detta är bland annat att vid användadet av medlen ska det ske i samverkan med kommunen.

Frågan om potten ska kommunfullmäktige ta ställning till och är därför inte avgjord så som fördelningen av de andra posterna är.

Fördelningen hittills

KS kom också fram till att frågan om att boendeplatser för ensamkommande behöver utredas mer då det är oklart om det kommer behövas.

Fyra miljoner har kommunen fått i riktat statsstöd för skolan på grund av det stora antalet nyanlända elever. De pengarna ska användas till att bygga om lilla gympasalen i Centralskolan till klassrum. NVK har uppskattat kostnaden till 2,6 miljoner.

Mer läsning

Annons