Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enorm sandlåda och studsmatta på ingång

För knappt tre år sedan gjordes lekparken i Västanfors om. Men lekutrustningen har visat sig vara dåligt anpassad för barn under sex år.

Annons
Lekplatsen i Västanfors vid Sjövägen fräschades upp 2012 och är en omtyckt plats för lek. Men Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK, har fått in flera önskemål från föräldrar om att tillföra fler lekmöjligheter för barn under sex år. ”Den har varit mer för de äldre barnen. Nu kommer den passa fler”, säger Ola Carlsson, gatuchef på NVK.

En av kommunens populäraste lekparker är den i Västanfors vid Sjövägen. Där vistas barn i alla åldrar. Men Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, har fått in flera önskemål från allmänheten om att förbättra lekparken.

– Det rör sig om att den befintliga lekutrustningen lämpar sig för äldre barn och att det finns önskemål att anpassa lekparken för en bredare målgrupp, säger Ola Carlsson, gatuchef på NVK.

Nu är ombyggnationen igång och lekparken kommer bland annat att få en studsmatta i markhöjd.

– Det blir lite som ”Teletubbies”. Mycket skoj för de lite yngre barnen. Man blir ju barn på nytt bara av tanken, säger en av projektledarna, Niclas Norman, på Conradssons Schakt Transport.

Även säkerheten ska bättras på med staket, grind och lyktstolpar. Fler sittplatser med skuggskydd ska tillföras.

– Lekparken kommer att vara avstängd under tiden det är en byggarbetsplats, för allas säkerhet. Vi räknar med att vara klara innan jul, säger Ola Carlsson.

Kostnaden för ombyggnationen kommer att landa på drygt 400 000 kronor.

Mer läsning

Annons