Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Ullenhag (FP) hörde sig för om Systemair

Erik Ullenhag (FP), ekonomisk-politisk talesperson, besökte Systemair under måndagen. Han tycker att Folkpartiet behöver bli bättre på stad-land frågan.

Annons
Erik Ullenhag (FP) blir visad produktionen av Systemairs Ulf Andersson, till höger. Till vänster står Kjell Andersson, partimedlem Folkpartiet Skinnskatteberg.

Tillsammans med flera medlemmar från Folkpartiet i Skinnskatteberg så visades han runt i fabriken av Ulf Andersson som arbetar på Systemair.

Erik Ullenhag förhörde sig om vad företaget gjorde och hur arbetsmiljön var på fabriksgolvet. Gerald Engström, koncernchef, berättade om företagets historia.

Erik Ullenhag ville veta vad Gerald Engström skulle ändra på ifall han fick bestämma och han fick flera förslag. Bland annat LAS och arbetsgivaravgifter för unga nämndes.

– Jag tror att vi måste våga att ta en diskussion kring ingångslönerna i Sverige och få ett lärlingssystem som fungerar på riktigt, säger Erik Ullenhag.

Vad behöver göras för att en ort som Skinnskatteberg ska leva och utvecklas?– Vi behöver ha en lyhördhet i det som är företagsklimat och det är lite svårare att ta på. Sen tror jag ur ett folkpartiperspektiv så behöver vi ha en viss ödmjukhet kring att vi har ett behov av att fundera igenom stad-land frågor.

Men Folkpartiet har ju tradionellt setts som ett urbant parti?– Jo, det ska vi inte tappa. Men vi har varit för dåliga på stad-land dimensionen.

Mer läsning

Annons