Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få kvinnor i toppen av inkomstligan

Av de som tjänar mest i norra länsdelen är nästan alla män.

Annons

Listorna över inkomsttopparna i norra länsdelen visar att bland de 30 personer som tjänade mest från inkomst av tjänst återfinns sex kvinnor – det vill säga 20 procent.

En av kvinnorna på listan är Norbergsbon Karin Torberger, resultatområdeschef inom landstinget Västmanland. Hon är inte överraskad av mansdominansen.

– Jag vet inte om det här är förvånande egentligen. Den strukturen lever kvar i stor utsträckning i norra länsdelen, med den industriverksamhet som finns. Det innebär en manlig dominans på chefsposter, säger Karin Torberger.

Trots sin höga chefsställning är Torberger även passerad av flera läkare på listorna.

– Min lön är en chefslön. Jag jobbar inte kliniskt som läkare. För de läkare som kommer upp i de högsta inkomsterna handlar det mycket om jourersättning som läggs på. Och det är klart att de ska få betalt för att gå jourer, säger hon.

I snitt är löneskillnaden per månad för män och kvinnor på chefsposter flera tusen kronor. Det visar chefsorganisationen Ledarnas senaste löneundersökning.

– Lägger man in faktorer som till exempel utbildningsnivå, som borde visa sig i lönen, så ser man att löneskillnaderna är över 3 000 kronor i månaden, säger Cecilia Åkerblom, ledarskapsexpert på Ledarna.

Skillnaderna mellan olika branscher är stora, säger Åkerblom:

– Det finns många fler kvinnor inom offentlig sektor. Där är lönerna ofta lägre även om ansvarsområdena är större. Inom industrin och byggsektorn är det generellt lägre andel kvinnor på chefspositioner.

Att i framtiden få det jämställt på chefsposter är möjligt, tror Cecilia Åkerblom.

– Det handlar om att jobba parallellt på alla nivåer. Att på individnivå förändra värderingar och attityder samtidigt som man på organisationsnivå arbetar med processer och rekryteringsförfaranden där omedvetna fördomar spelar in.

Många av personerna på listorna här ovan återfinns inom industrin. Tre av dem arbetar eller har arbetat på Seco Tools.

– Hur vi kan öka jämställdheten på alla positioner är något vi tittar på kontinuerligt. Vi har kört en mångfaldsutbildning nyligen för alla chefer i Sverige. Den handlar om att ta vara på alla människors kunskaper, säger Per-Lennart Berg, kommunikationsdirektör på Seco Tools.

Landstingschefen Karin Torberger tror att vi går mot alltmer jämställda chefer.

– Min bild är att det förändras, men det går väldigt långsamt. Så klart blir det skillnad framöver men frågan är hur många år det kommer att ta.

Läs mer: De tjänar mest i länet

Mer läsning

Annons