Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta tar jättekliv i tillväxtranking

Bottenplacering i fjol – nu tredje bäst i Sverige.

Annons

Fagersta. Mätningen Årets företagarkommun har nu presenterats. Den bygger på hur utvecklingen varit för aktiebolagen i kommunerna.

- Man tittar på förändringen i omsättning och resultat från ett år till ett annat. I det här fallet jämför man 2013 med 2014. Det kan hoppa ganska mycket, man kan ligga väldigt lågt ett år, men hoppa upp väldigt mycket nästa år, säger Ove Jansson, regionschef på Företagarna Mälardalen.

Bäst i Västmanland är Fagersta, som rankas som trea i hela landet. I fjol låg Fagersta på plats 267.

- Det som har gjort att omsättning och resultat har ökat generellt i landet är mycket konsumtionen. Det är den inhemska efterfrågan som har hållt uppe våran utveckling de senaste två åren.

- I Fagerstaregionen är det framför allt byggföretagen som har lyft. Vi har säkert rot-avdraget att tacka. Mycket konsumtion har gått till att renovera sina fastigheter och bostäder, säger Ove Jansson.

Även Norberg tar ett stort kliv uppåt. Företagens utveckling i kommunen har varit näst bäst i länet och sjunde bäst i hela Sverige, enligt mätningen.

Skinnskatteberg klättrar från plats 230, till plats 136 i årets mätning. Västerås kommun har halkat ner från plats 7 till plats 56.

Föreningen Företagarna och kreditupplysningsföretaget UC ligger bakom Årets företagarkommun.

Länstoppen

Fagersta (3 placeringen nationellt)

Norberg (7)

Hallstahammar (45)

Kungsör (68)

Sala (120)

Skinnskatteberg (136)

Surahammar (138)

Arboga (162)

Köping (166)

Annons