Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabo frias efter våldsamma festkvällen

En 28-årig man från Fagersta dömdes förra året för misshandel. Hovrätten har nu slagit fast att mannen agerat i nödvärn.

Annons

Två Fagerstabor, som då var 23 och 28 år gamla, blev efter det misstänkta för misshandel mot männen.

23-åringen friades i tingsrätten, och han frias nu även i hovrätten.

28-åringen dömdes för grov misshandel, misshandel och stöld av tingsrätten. Orsaken var att han slagit och sparkat de andra männen. Tingsrätten ansåg även att han slagit den ene med en hammare i huvudet. Straffet blev fängelse i ett år och tre månader.

28-åringen överklagade till hovrätten. Han ville frias från misshandel eftersom han agerat i nödvärn när bråk uppstått mellan honom och målsägarna. Han uppger även att han inte slagit någon med en hammare.

Hovrätten anser att 28-åringens uppgifter om händelserna måste kunna motbevisas, men det gör dem inte, enligt domstolen.

Hovrätten anser att mannen hade rätt till nödvärn och att det inte finns bevis för att han använt en hammare. 28-åringen frias därför från grov misshandel och misshandel av normalgraden.

Men tingsrättens dom står fast på en punkt. 28-åringen fälls för en verktygsstöld i Västerås. Påföljden blir tre månaders fängelse.

Mer läsning

Annons