Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabor tyckte till om centrum

Allmänheten fick chans att yttra sig och ställa frågor direkt till Fagerstas centrumutvecklare Jonas Pettersson i Liljanhuset.

Annons
Jan Bendtsen, Kerstin Strandh och Kerstin Bendtsen var några av dem som tog chansen att prata med Fagerstas centrumutvecklare Jonas Pettersson i Liljanhuset i torsdags. Åsikterna ska vara en del i Fagerstas nya översiktsplan, som är grund för utvecklingen av centrum.

Många av Fagerstabornas åsikter om centrum återkommer, berättar Jonas Pettersson.

– Det handlar mycket om vad som händer i Citygallerian, Liljanhusets utseende, att man vill ha en Hemtextbutik, en butik för barnkläder och att man vill ha en kvällsöppen restaurang i centrumkärnan, säger han.

Jan Bendtsen var en av dem som tyckte till.

– Jag vill se en ny fasad på Liljanhuset och Citygallerian. Det ska vara annat än bara plåt, med tegel, trä eller både och. Men det är en fantastiskt fin lekplats i Vilhelminaparken, säger han.

Kerstin Strandh önskar ett större utbud av butiker.

– Jag saknar Hemtex eller en annan gardinaffär. Det var tråkigt när Hemtex försvann.

Kerstin Bendtsen vill ha barnklädesbutiker och ett större utbud av damkläder.

– I dag åker man iväg och köper detta på andra ställen. Men man vill helst köpa det lokalt, säger hon.

Torsdagens diskussioner i Liljanhuset är en del av underlaget i Fagersta kommuns arbete att ta fram en ny översiktsplan, som är ett förslag till hur centrum ska utvecklas.

– Det ger en större trygghet att arbeta vidare med de här frågorna, eftersom jag vet mer vad folk vill ha, säger Jonas Pettersson.

Mer läsning

Annons