Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaföretaget som ser fram emot en miljardsatsning

Miljonprogrammen ska renoveras för miljarder. Då hoppas Fagersta Hygien på att de med sina badrumsinredningar ska vinna många anbudsstrider. – Vi ser jätteljust på framtiden, säger Catarina Stark, operativ chef.

Annons
Badrumsspecialister. Catarina Stark är operativ chef på Fagersta Hygien. Badrumsskåpen finns i de flesta standardbredder och med tillhörande led-belysning.

Badrumsskåp, belysning och hygienprodukter för badrum – det är Fagersta Hygiens produktområden. Företagets kunder är framför allt kommunala bostadsbolag.

Regeringen ska satsa en miljard kronor per år fram till 2019 på att renovera hyresrätter i allmännyttan och då ser Fagersta Hygien på Fårbo industriområde stora möjligheter.

– Vi har ett sortiment som passar in i de här satsningarna, säger Stark.

– Vår grundtanke är att det ska vara klassiskt, hålla i kvalitet och samtidigt finnas till ett vettigt pris, fortsätter hon.

Det finns också annat som gör att Fagersta Hygien räknar med att öka sin omsättning ytterligare framöver.

– Det kommer en stor satsning mot nya marknader. Våra produkter säljs i dag nästan uteslutande på den svenska marknaden. Vi vill ut internationellt också.

Fagersta Hygien köper in delar till sina produkter från underleverantörer och monterar dem på Fårbo. I dag är elva personer anställda.

– Vi kommer att söka efter ny kompetens inom monteringen. Förmodligen kommer vi att behöva personer som är möbelsnickare, säger Stark.

Omsättningen på väg att öka

Fagersta Hygien köptes 2008 av Peter Kandel. Bolaget härstammar ursprungligen från Samhall i Fagersta, som också hade tillverkning.

På Fagersta Hygien arbetar elva personer: fem montörer, tre tjänstemän, två säljare och en projektledare.

Omsättningen 2014 var 20 miljoner kronor. Den ser ut att öka med ungefär en miljon i år.

Annons