Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstatjej samlar in pengar till Musikhjälpen

Ella Engströms lyckade bidrag till Musikhjälpens insamling.

Annons
Ny väg. Ella Engström har ändrat livsstil under 2015 och blivit vegetarian. ”Musikhjälpen har en del i det”, säger hon.

Den här veckan samlar Musikhjälpen in pengar till välgörenhet. Privatpersoner kan hjälpa till i det rikstäckande evenemanget.

Ella Engström i Fagersta är en av dem som gör det. Hon tillverkar och säljer armband. Hela vinsten går till Musikhjälpen.

– Att göra armbanden tar ganska lång tid men jag tycker att det är värt det, säger Ella Engström.

På tisdagen hade hon sålt 180 armband och tjänat in 8 000 kronor.

– Det har gått mycket bättre än vad jag trodde, säger Ella.

Hennes mål är att samla in minst 10 000 kronor. I helgen stod hon i Fagerstahallen under en innebandymatch med Per Ols damers A-lag och under veckan ska hon på eftermiddagarna stå med armbanden utanför Coop.

På armbanden, som Ella alltså tillverkar själv, står budskapet ”Make Difference” skrivet. Det är en koppling till årets tema i Musikhjälpen: Klimathotet.

– Alla kan göra små förändringar i vardagen som är bra för klimatet. Det kan vara en påminnelse om att sopsortera eller kanske inte ta bilen till jobbet, säger Ella.

Läs mer: Alla engagemang för Musikhjälpen

Ella Engströms armband som hon säljer till förmån för Musikhjälpen.

Tre andra insamlingar

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som har funnits sedan 2008. En vecka varje år sänder SR P3 och SVT Play direkt för att uppmärksamma en humanitär katastrof och samla in pengar.

Det fanns i måndags tre insamlingar i norra länsdelen, utöver den som Ella Engström håller i. Tre privatpersoner säljer läderband i Skinnskatteberg, Miners Mc i Fagersta ska ordna en insamlingsfest och NVU arrangerar decemberfika.

Mer läsning

Annons