Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjens hundar döda i bilbrand

Familjen Kvistlund, från Fagersta, var på barnkalas i Västerås. När de kom ut till parkeringen efter knappt två timmar stod deras bil i brand. I bilen fanns deras två hundar vars liv inte gick att rädda.

Annons
Familjen Kvistlunds två hundar, Tiger och Vilja gick en hemsk död till mötes när bilen de befann sig i fattade eld.

FAGERSTA. I söndags var Fagerstaborna Lina och Mattias Kvistlund med sina två barn på kalas i Västerås. De lät sina hundar sitta kvar i bilen och hade bakluckan lite lätt öppen med hjälp av en speciell spärr för att få in luft.

De var borta i knappt två timmar innan en av gästerna på kalaset kom fram och berättade att en bil stod i brand på parkeringen.

– Det första som slog mig var att ”det är vår bil”, säger Lina Kvistlund.

Hennes make Mattias rusade till parkeringen och fann deras bil övertänd. Lina såg hur Mattias föll till marken och förstod det fruktansvärda.

Polis och brandkår befann sig snabbt på plats och lyckades släcka elden, men hundarnas liv gick inte att rädda.

– Det går inte att beskriva känslan över att förlora sina älskade hundar i en brand. En bil är lätt att ersätta men inte djur, säger Lina Kvistlund.

Hon beskriver de senaste dygnen som fruktansvärda, ”om det ens går att sätta ord på det”. Rykten florerar om att branden var anlagd och att många vittnen sett barn leka med tändstickor i närheten av parkeringen. Vissa menar även att de är säkra på att de sett dessa barn stå vid bilen när den brann. Polisen är angelägen om att få in fler tips från personer som kan ha hört eller sett någonting gällande händelsen.

Annons