Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse efter bråk under fest

En man i 30-årsåldern från Skinnskatteberg döms till fyra månaders fängelse för misshandel, häleri och ringa vapenbrott.

Annons

Det var i februari som det var fest i mannens lägenhet. Flera personer deltog och enligt domen var droger inblandade. Mannen och en kvinnlig bekant blev osams och kvinnan ombads lämna lägenheten.

Samtidigt blev den dömde mannen och en av gästerna osams och när kvinnan försökte avstyra bråket fick hon flera slag i ansiktet och svimmade.

När kvinnan vaknade upp hade hon fruktansvärt ont i ansiktet och bakhuvudet. Hon vet inte hur hon fick skadorna, men säger att hon antagligen blev slagen av någon. Hon lämnade lägenheten och ringde efter ambulans.

Enligt den dömde mannen ramlade kvinnan in i en vägg och han har nekat till misshandeln. Men ett vittne har angett att mannen misshandlade kvinnan.

Vad gäller vapenbrottet har mannen uppgett att han hittat vapendelar utomhus för flera år sedan. Han plockade ihop delarna till en startpistol, som inte var komplett. Mannen erkänner brottet, som bedöms som ringa.

Mannen döms också för häleri. Han köpte en säng för 5 500 kronor av en som var med på festen. Sängen hade personen köpt i en möbelaffär i Västerås för närmare 20000 kronor. Men pengarna var dragna från ett kontokort som tillhörde en annan person.

Annons