Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för knivman

I mitten av april i år blev en Fagerstabo överfallen och misshandlad när han var ute för att rasta hunden. Den misstänkte gärningsmannen som visat sig ha 55 punkter i brottsregistret döms nu av Västmanlands tingsrätt till tio månaders fängelse.

Annons

FAGERSTA/VÄSTERÅS. Det var en kväll i april som en Fagerstabo var ute och rastade hunden under en periodpaus i ishockey. Under promenaden fick han syn på en man och en kvinna som stod och argumenterade. När Fagerstabon passerade paret på cirka 15 meters avstånd ska den andre mannen ha sagt åt honom att försvinna, och kort därefter rusat mot Fagerstabon med höjda armar.

Mannen, som är en 48-årig västeråsare, försökte slå Fagerstabon som skyddade sig medan västeråsaren matade knytnävsslag. Ett av slagen träffade rakt i mannens panna och ett till hälften på ena kinden. Fagerstabon satte upp armarna för att skydda ansiktet medan slagen fortsatte.

Fagerstabon började slå tillbaka och träffade västeråsaren i bröstet. Västeråsaren ska då ha dragit fram en kniv och sagt något i stil med ”Nu jävlar ska du dö”.

Fagerstabon fick in en spark på knivhanden, varpå knivmannen fick ont, tog sig för handen och gick bort till kvinnan han tidigare argumenterat med. Fagerstabon tog då sin hund och sprang hem och ringde polisen.

Västeråsaren uppger att händelseförloppet var ett helt annat. 

Läs mer i onsdagens tidning.

Annons