Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för olaga förföljelse

En 56-årig man döms till fyra månaders fängelse för olaga förföljelse och olaga hot. Mannen sökte upp en kvinna i norra länsdelen och trakasserade henne under flera dagar.

Annons

Norra länsdelen. Mannen och kvinnan ska ha kommit i kontakt med varandra på Facebook under våren. Kvinnan beskriver enligt domen att mannen till en början var trevlig men att han blev allt mer bestämmande och otrevlig.

Hon blockerade honom men han fortsatte försöka få kontakt via andra sociala medier trots att hon sa åt honom att sluta.

Mannen är från Tyskland och reste i slutet på juni till Sverige och sökte upp kvinnan i hennes hem. Han ska då vid upprepade tillfällen knackat på hennes fönster, dörr samt stått utanför hemmet och tittat in. Trots att kvinnan och personer i hennes närhet bad honom att lämna henne i fred kom han tillbaka flera gånger.

Vid ett tillfälle bad en granne honom att ge sig av men han ska då hotat att döda grannen.

Förföljelsen pågick under några dagar och kvinnan ringde polisen flera gånger. Till sist anhölls mannen.

Vittnesuppgifter styrker kvinnans berättelse enligt tingsrätten. 56-åringen har förnekat brott och menar att han bara cyklat förbi kvinnans hem några gånger.

Tingsrätten anser att det inte kan vara fråga om något annat än fängelse som straff. Förutom fyra månaders fängelse döms mannen till att betala brottsoffren sammanlagt 22 500 kronor.

Mer läsning

Annons