Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fann sonen död men vägras sjukpeng

Metadonet blev hennes förstfödda sons död. Nu vägrar Försäkringskassan att ge Anki Ramström sjukpenning för att hon stannade hemma och sörjde.

Annons

Skinnskatteberg. Anki Ramström stannade hemma från sitt arbete för att sörja sin son som dött i en metadonöverdos. Nu säger Försäkringskassan att hon inte har rätt till sjukpenning.

Det var dagen efter alla hjärtans dag. Klockan var tio på morgonen när Anki Ramström gick upp för att väcka Patrik. När hon kom in i rummet låg han i samma ställning som kvällen före. Vid hans mungipa låg det vit fradga och han var alldeles kall. Det otänkbara hade hänt. Han hade dött av en metadonöverdos.

–Han höll på att rätta upp sitt liv. Han hade haft en bra period på fem månader innan. Det blev ett rejält bakslag som slutade på det här viset. Det tog bara två dagar. Jag var inte förberedd den här gången, säger Anki Ramström.

Patrik var hemma efter att ha straffat ut sig från sitt stödboende i Kristinehamn, där han var för att bli kvitt sitt missbruk. Han hade blivit påkommen med att injicera Ritalin.

Anki gick ner sju kilo på fjorton dagar. Hon kunde varken äta eller sova.

–Jag var rädd för att sova. När man lägger sig kommer tankarna ännu mer.

I stället satt Anki uppe till midnatt innan hon somnade av utmattning.

Läs mer i onsdagens tidning.

Annons