Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får fängelse för rån mot 80-åring

Norbergaren var beväpnad med en kökskniv när han rånade en äldre man. Nu ska 26-åringen sitta ett år och åtta månader bakom lås och bom.

Annons

NORBERG. Den 80-årige mannen var ute och gick ensam när han plötsligt uppfattade att någon med huva följde efter honom. Den äldre mannen föll och skadade sig när en 26-årig man med våld och under knivhot tvingade till sig hans jacka med tillhörigheter.

Norbergsmannen hade varit hemma hos en vän i Västerås och druckit öl när han på hemväg stötte ihop med den äldre mannen. När han bestämde sig för att råna 80-åringen hade han med sig en kökskniv från vännens bostad.

Efter att ha frågat 80-åringen vad klockan försökte norbergaren tvinga ifrån honom hans jacka. När den äldre mannen vägrade att lämna ifrån sig den följde 26-åringen efter honom och började slita och rycka i jackan. I tumultet tog han också upp kökskniven och viftade med den framför den äldre mannen som strax därefter föll till marken. I fallet skadade 80-åringen högerhanden som han tog emot sig med och fick skrubbsår och blåmärken.

För rånet mot 80-åringen, som han begick i början av juni i år, döms mannen till ett år och åtta månader i fängelse. 26-åringen har erkänt brottet och ska betala 17330 kronor i skadestånd till den äldre mannen och 500 kronor till brottsofferfonden. Frivården bedömer att mannen har ett övervakningsbehov på grund av bland annat långvarigt narkotikamissbruk, återfall i brottslighet och bristande sociala nätverk.

Läs mer i måndagens tidning.

Mer läsning

Annons