Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem till sjukhus efter svår olycka

Tre bilar var inblandade i en trafikolycka i Norberg på måndagseftermiddagen. Fem personer fördes med ambulans till sjukhus. Vägen var under en tid helt avspärrad från trafik.

Annons

Det var strax innan fem på måndagen som olyckan inträffade på riksväg 68 utanför Norberg. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till Linnévägen i Norberg.

Tre bilar visade sig vara inblandade i olyckan. De kolliderade i korsningen Linnévägen-riksväg 68.

– En bil kom körande från Norberg i riktning mot Avesta på riksväg 68. Bilen stannade för att svänga vänster in på Linnévägen när en bil bakom kör in i bilen. Och tryckte ut den mot mötande trafik, där den krockade med ett mötande fordon, säger Ivan Åslund, befäl på Länskommunikationscentralen i Västerås.

Enligt polisen var två personer allvarligt skadade och ytterligare tre personer lindrigt skadade.

– Det var väldigt rörigt på platsen. Det brukar det vara när det inträffar olyckor på riksvägen, säger vakthavande befäl vid Västeråspolisen.

Senare på måndagskvällen hade fyra av de skadade lämnat sjukhuset, däribland den 56-åriga kvinnan som vid olyckan befarades ha allvarliga skador.

En yngre man med lindriga skador fick ligga kvar för observation.

Efter olyckan spärrades vägen av medan de inblandade bilarna bogserades bort från platsen. Runt sextiden på kvällen var vägen återigen framkomlig.

Mer läsning

Annons