Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler konkurser i Fagersta

Företagskonkurserna ökade med hela 150 procent i Fagersta kommun under första halvåret i år jämfört med motsvarande period år 2010. Däremot ligger konkurserna kvar på samma nivå i både Norberg och Skinnskatteberg.

Annons

I hela landet har dock företagskonkurserna minskat med fyra procent under årets första sex månader jämfört med första halvåret i fjol, enligt färsk statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Den procentuellt sett stora ökningen i Fagersta ska dock tas med en nypa salt eftersom det handlar om mycket små tal. Första halvåret 2010 försattes två företag i konkurs medan det varit fem företagskonkurser motsvarande period i år.

I Norberg var det en företagskonkurs första halvåret i år och i Skinnskatteberg var det tre. I båda kommunerna är det samma antal som motsvarande period i fjol.

I Västmanlands län har företagskonkurserna minskat med 19 procent. Första halvåret 2010 noterades 89 företagskonkurser i länet jämfört med 72 konkurser hittills i år.

I hela landet försattes 3 169 företag i konkurs under årets sex första månader jämfört med 3 304 första halvåret 2010. Det är en nedgång med fyra procent.

- Konkurserna minskar tack vare en stabil ekonomisk situation i Sverige och en stark efterfrågan. Att de ökat i vissa regioner och branscher beror främst på överetablering, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons