Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler konkurser i Fagersta

Antalet företagskonkurser i Fagersta kommun har ökat med hela 100 procent under årets åtta första månader jämfört med motsvarande period förra året.

Annons

Under perioden januari-augusti i år har sex företag i Fagersta försatts i konkurs. Detta att jämföra med tre företagskonkurser under de åtta första månaderna 2010, enligt statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Även i Norberg har företagskonkurserna ökat även om det handlar om mycket små tal. Tre företag i Norberg har försatts i konkurs under årets åtta första månader jämfört med två under motsvarande period i fjol.

I Skinnskatteberg har tre företag gått i konkurs under perioden januari-augusti i år. Det är samma antal som under motsvarande period 2010.

På riksnivå ökade företagskonkurserna med 18 procent i augusti jämfört med motsvarande månad ett år tidigare. Den relativt stora ökningen kom efter att antalet konkurser minskat under årets sju första månader.

- Även om en enstaka månad inte ska tillmätas allt för stor vikt signalerar ändå den stora konkursökningen att fler företag nu känner av inbromsningen i ekonomin, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh, i ett pressmeddelande.

Annons