Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler köper ny bil i Fagersta

Det har registrerats fler nya bilar i både Fagersta och Norberg under årets tre första månader jämfört med första kvartalet i fjol.

Annons

Därmed går de båda kommunerna mot strömmen. För hela landet är annars trenden tydlig med en nedgång i antalet nyregistreringar. Under årets första kvartal har registreringarna i landet minskat med 2,6 procent jämfört med motsvarande period 2011.

- Det är viktigt att komma ihåg att vi jämför med mycket starka fjolårssiffror, säger Bertil Moldén, vd för branschorganisationen Bil Sweden.

I Fagersta har det nyregistrerats 104 personbilar under perioden januari-mars i år. Samma period i fjol var motsvarande siffra 98, vilket innebär en ökning med sex bilar hittills i år.

I Norberg har 19 personbilar nyregistrerats under årets första kvartal. En ökning med en bil jämfört med första kvartalet i fjol då 18 nya personbilar registrerades.

I Skinnskatteberg har det dock varit en minskning med två bilar. Under de tre första månaderna i år registrerades 20 nya bilar jämfört med 22 motsvarande period 2011, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Mer läsning

Annons