Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler olyckor sker på arbetsplatsen

Flest anmälda olyckor och tillbud på Atlas Copco och Sundbo ungdomshem.

Annons
Vill minska olyckorna. Mikael Norman, arbetsmiljösamordnare Atlas Copco, Lars-Åke Stefansson, personalchef Atlas Copco, och Benny Svartling på Företagshälsovården arbetar för att minska arbetsolyck orna. Att så många anmälningar har gjorts på Atlas Copco handlar om att företaget är bra på att anmäla menar de.

FAGERSTA. Antalet anmälda arbetsolyckor har ökat i Fagersta. Främst är det inom vård och industri som flest anmälningar har gjorts till Arbetsmiljöverket.

Från 2003 har antalet olyckor med sjukfrånvaro per 1 000 arbetande minskat stadigt för att nå sin lägsta notering 2009. Men därefter har olyckorna ökat.

Atlas Copco har anmält tio arbetsolyckor och fyra tillbud.

– Vi är bra på att anmäla olyckor. Hellre att vi anmäler en gång för mycket än en gång för lite, säger arbetsmiljösamordnaren Mikael Norman.

Vid Sundbo ungdomshem har det anmälts tio tillbud och fyra olyckor. Institutionschef Arne Andersson och säkerhetssamordnare Roger Skanser berättar att det, i förhållande till antal vårddygn och antal ungdomar, är lite. Mycket på grund av den målgrupp som de arbetar med.

– Vi är en av tre institutioner som tar emot de som den vanliga vården inte klarar av, säger Arne Andersson.

Läs mer i fredagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons