Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkmusikkonsert med välmeriterade spelmän från tre län

På alla hjärtans dag är det dags för folkmusikkonsert i Malingsbo kyrka. Gruppen Spelstina, med folkmusiker från tre län, står för musiken.

Annons

Gruppen Spelstinor är sammansatt av fyra spelmän som har en musikalisk bakgrund i tre olika län: Gästrikland, Västmanland och Uppland. Gruppen består av Josefina Paulsson från Sala (nyckelharpor, fiol och sång), Carina Normansson från Sala (fiol och sång), Erika Lindgren Liljenstolpe från Tensta i Uppland (fiol och sång), och Åsa Andersson från Torsåker i Gästrikland (fiol, altfiol och sång).

Det är fyra välmeriterade spelmän i gruppen. Så har till exempel Josefina Paulsson blivit världsmästare på modern nyckelharpa och Carina Normansson tilldelades 2017 Zornmärket i guld, vilket endast ges till de främsta spelmännen i Sverige.

På onsdag 14 februari gästar gruppen Malingsbo kyrka och Sankta Annas kapell. Konserten arrangeras av Smedjebackens kommun, Malingsbo bygdegårdsförening och Studieförbundet Vuxenskolan.

Konserten är en del i ett projekt med stöd från Statens musikverk, Studieförbundet Kulturens och Landstinget Dalarna. Syftet är att lyfta fram kvinnliga folkmusiker och tonsättare.

Malingsbo bygdegårdsförening har inför konserten beviljats ett integrationsbidrag från

Smedjebackens kommun. På så sätt möjliggörs bussresa till konserten från Ludvika via Smedjebacken och Söderbärke.

Spelstinor är sammansatt av fyra spelmän som har en musikalisk bakgrund i tre olika län. Foto: Pressbild

Mer läsning

Annons