Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar protesterar mot stor barngrupp

För lite personal och för många barn. Så ser det ut på avdelningen Fjärilen på Skogsgläntans förskola. Men föräldrarna upplever inte att deras oro tas på allvar. "Ingen vill kännas vid problemet", suckar Victoria Ellemyr.

Annons
Kristina Udd, Victoria Ellemyr och Linda Fargve har lämnat in ett kritiskt brev till kommunen angående de växande barngrupperna.

NORBERG. Det föds många barn i Norberg. Nyligen visade statistiken att det föds fler barn i Norberg än någon annanstans i Sverige. Och barnafödandet har varit högt under en längre tid.

På avdelningen Fjärilen på Skogsgläntans förskola i Norberg är måttet rågat, konstaterar småbarnsföräldrarna Victoria Ellemyr, Linda Fargve, Martina Källund och Kristina Udd.

– Det finns maxgränser för hur många höns som får vistas på en viss yta, men när det gäller våra barn finns bara Skolverkets rekommendationer, inga tydliga regler, säger Linda Fargve.

Just nu går det 27 barn i en och samma barngrupp. Till hösten kommer gruppen att utökas ytterligare och landa på 30 barn. Dessutom är personalstyrkan för liten för att kunna ta hand om så många barn, menar föräldrarna.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons