Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för FAIK borta mot Hofors

Fagersta AIK orkar inte riktigt ända fram i mötet med Hockey Hofors HC. Trots en jämn match blir det en 3-2-förlust för FAIK.

Annons
Förlust. FAIK missade lägen mot Hofors.

FAGERSTA. Matchbilden var i stort sett som den var när lagen möttes i Fagersta. Det var FAIK som var det bättre laget men Fagerstakillarna har fortfarande problem att sätta avsluten.

I den första perioden handlade det mest om att ge och ta. Inget av lagen skapade några riktigt vassa chanser. Perioden slutar mållös med skotten jämt fördelade.

I den andra perioden tar hemmalaget Hofors ledningen. FAIK kommer dock igen och kämpar sig till kvittering. Men Hofors tar ledningen innan vilan efter två perioder. Det är underläge för FAIK inför den sista perioden och det gör att man måste jobba hårt för att få till en kvittering. Det ser länge ut som att hemmalaget skall gå segrande ur striden.

Med fyra minuter kvar av matchen chansar tränare Spolander att spela med tre forward och en back för att få till ett än större tryck.

Denna chansning går hem för man lyckas trycka in 2-2 och fixa en pinne. Matchen går till sudden där hemmalaget lyckas avgöra.

KJELL ROSENDAHL

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons