Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Församlingen har inte vägrat lämna ut uppgifter”

Västanfors-Västervåla församling hävdar att de aldrig har vägrat att lämna ut några uppgifter som Fagersta kommun har rätt till och efterfrågat.

Annons

Fagersta. "I grund och botten handlar det här om hur man ska beräkna bidrag", säger Bengt-Arthur Brewitz, ombud för Västanfors-Västervåla församling.

Tidningen har tidigare berättat att Fagersta kommun stämmer Västanfors-Västervåla församling på en halv miljon kronor. Orsaken är att kommunen misstänker att församlingen fått bidrag för fler barn än vad som verkligen deltagit i församlingens fritidsverksamhet.

Församlingen menar att alla barn som de fått bidrag för har varit inskrivna av sina föräldrar i verksamheten. När föräldrar inte längre vill ha sina barn inskrivna har församlingen inte heller begärt bidrag för dem.

När kommunen i en enkät frågade föräldrarna om deras barn varit på fritids, svarade många att deras barn inte varit där. Kommunen krävde då att församlingen skulle betala tillbaka en miljon kronor.

Församlingen betalade men har vid ett senare tillfälle stämt kommunen för att få tillbaka pengarna.

– Det är väldigt viktigt att säga att vi inte har medgivit någon skuld, säger Bengt-Arthur Brewitz.

I stämningsansökan hävdar kommunen att församlingen vägrat att lämna ut uppgifter om antalet barn i fritidsverksamheten. Men församlingen menar att de aldrig har vägrat att lämna ut några uppgifter som kommunen har rätt till och efterfrågat. 

Läs mer i måndagens tidning.

Annons