Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag om gratis besök hos läkaren

Är du 85 år eller äldre? Då kan det bli gratis att gå till doktorn. Landstingsstyrelsen föreslår nu att alla över 85 år ska få gå till läkaren och övriga sjukvårdande behandlingar och provtagningar gratis.

Annons

I ett pressmeddelande uttrycker landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S) att förslaget handlar om att ta bort de ekonomiska trösklarna för de mest sjuka äldre.

Flera äldre som Fagersta-Posten pratat med tycker det är ett bra förslag.

Det kommer också att erbjudas på Mitt Hjärta om förslaget går igenom.

– Vi tycker att om det får en målgrupp som har avstått från att göra besök att ta sig hit, så är det bra, säger verksamhetschef Lennart Nyman.

Kerstin Hannqvist, 91 år, tycker att förslaget är bra.

– Folk blir äldre och äldre. När man kommer upp i hög ålder så blir det mer krämpor och fler läkarbesök, säger Kerstin Hannqvist.

Hon tror att förslaget gör skillnad för många pensionärer som har ekonomiska svårigheter. Samtidigt finns det andra kostnader som tar på plånboken. Till exempel ökande priser på läkemedel.

– Sen behöver man färdtjänst också. Det kostar 100 kronor oavsett om man åker till grannen eller Västerås. Och 100 kronor tillbaka hem. Har man till exempel bensår, som är vanligt bland äldre, blir det många behandlingar, säger Kerstin Hannqvist.

Seth Jansson [email protected]

Mer läsning

Annons