Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första beslutet tas om Bjurfors

Många av de boende i Bjurfors vill att samhället ska vara en del av Dalarna i stället för Västmanland. I september tas ärendet upp i kommunstyrelsen.

Annons

Bjurfors. FP har tidigare skrivit om hur Bjurfors samfällighetsförening vid sin årsstämma i mars tog ett beslut om att kontakt skulle tas med Avesta kommun för att utreda möjligheten att samhället blir en del av Avesta kommun i stället för Norbergs kommun.

I september tas ärendet upp i kommunstyrelsen i Avesta. Det ska beslutas om kommunen ska inleda en utredning av frågan eller ej.

– Kravet för att det ska gå igenom är att både Avesta och Norberg är eniga om att det är en bra lösning, förklarar Göran Johansson, administrativ chef hos Avesta kommun.

Hos Bjurfors samfällighetsförening är man positiv till att bollen är i rullning.

– Det är mycket glädjande, säger ordförande Kent Lindström och berättar att intresset är stort bland hushållen i Bjurfors.

– Vi har gjort en förfrågan hos de boende och då var det 31 som ville att vi ska göra det här och 3 som inte ville.

Vid mötet i september kommer det att beslutas antingen att kommunstyrelsen i Avesta får i uppdrag att inleda diskussioner med Norbergs kommun om hur man ska gå vidare med frågan eller att kommunen inte går vidare med ärendet.

Mer läsning

Annons