Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första grävtagen för nya Elsas konditori

Som många har väntat på så har äntligen bygget av det nya Elsa Andersons konditori börjat. I maj beräknas kafét stå klart.

Annons

Under onsdagen runt klockan nio, då var det dags att köra i gång det efterlängtade bygget av Elsa Andersons konditori. Första steget i byggnationen är källaren.

– Vi ska mura upp torpargrunden till att börja med, säger Andreas Magnusson, arbetsledare för nybyggnationen av konditorit.

TV: Nu är äntligen bygget av Elsa i gång

Andreas Magnusson är uppvuxen i Norberg och det betyder mycket för honom att själv få vara med och bygga upp kaféverksamheten igen.

– Elsas har ju alltid funnits här. Det är klart att det blev tomt när det försvann. Det saknas verkligen i Norberg så det ska bli kul att få bygga upp det igen, säger han.

Frågan: Vad minns du från Elsasbranden?

Dock måste byggföretaget hålla sig till dagens byggstandard. Det gamla Elsa Andersons konditor hade anor ända tilbaka till 1600-talet.

– Ytterfasaden på kafét ska vi göra så likt det gamla Elsas som möjligt. Att få till känslan av den gamla atmosfären får Kristina Leijonhufvud hjälpa till med, säger Andreas Magnusson.

Kristina Leijonhufvud är ägare av Elsa Andersons konditori.

Läs mer: Norbergskvinnan som fick skulden för Elsasbranden

Mer läsning

Annons