Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt sjunkande bostadsmarknad

I Västmanland sjönk priserna på bostadsmarknaden med två procent mot rikets en procent ner. Det under de senaste tolv månaderna.

Annons

Oron i världen sägs vara en orsak till de sjunkande priserna, minskningen är minst i storstäderna där det råder inflyttning och är bostadsbrist. Särskilt tydlig prisnedgång har det varit för villor i stort sett alla län.

– Det är svårt att säga hur priserna kommer att utvecklas under 2012. Om räntan ligger kvar ungefär på dagens nivå eller lägre under en längre period kan det stabilisera priserna. Riksbankens beslut i december kan bidra till ökad optimism i form av större rörlighet. Vi har fått signaler om något ökad aktivitet på marknaden, men det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser av det. Samtidigt har vi fortsatt oro i vår omvärld, och vi vet inte hur utbudet, som påverkade marknaden kraftigt förra året, kommer se ut under 2012, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling till Svensk Mäklarstatistik.

Fotnot: På kommunnivå finns inga siffror då antalet objekt är för få för att ge någon säker statistik. Statstik från Svensk Mäklarstatistik AB

Mer läsning

Annons