Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan: Är det viktigt att uppmärksamma internationella kvinnodagen?

Ett bra sätt att uppmärksamma kvinnors rättigheter men också en dag som inte gör någon större skillnad. Åsikterna varierar hos de Fagersta-Posten frågat.

Annons
Lennart Hjälm, 71 år, pensionär, Fagersta:- Ja det tycker jag. Det är viktigt att man uppmärksammar kvinnor överhuvudtaget, till exempel kvinnors löner. En särskild dag ger kvinnor extra uppmärksamhet och uppskattning.

Läs också: "Vi har kommit ganska långt i Sverige, men är inte klara". FP har pratat kvinnohistoria med 92-åriga Ingrid Friman från Norberg.

Marie Ljungberg, 31 år, sjukpensionär, Fagersta:- Nej, med en kvinnodag blir det som att männen är viktigare de andra dagarna. Kvinnofrågor är lika viktigt alla dagar, det är mycket mansdominerat i samhället.
Sandra Welander, 26 år, barnskötare, Fagersta:- Nej faktiskt inte. Ska vi ha ett jämställt samhälle ska vi inte uppmärksamma det med en specifik dag. I sådana fall skulle vi ha både en kvinnodag och en mansdag, där prioriterade frågor för respektive grupp tas upp.
Ann-Sofie Olsson, 63 år, pensionär, Västervåla:- Ja det tycker jag. Det är bra att man kommer ihop och gör saker tillsammans som berör kvinnors löner, arbetstider och så vidare.
Lars Halvarsson, 54 år, sjukpensionär, Fagersta:- Ja. Kvinnor behövs till allt möjligt, och för att det ska vara någon sorts balans i samhället. En sådan dag sätter fokus på kvinnan, även om män och kvinnor i dag är rätt så jämlika.

Mer läsning

Annons