Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan: Hur minns du Lennart Hellsing?

Fagersta-Posten frågade åtta personer.

Annons
Ann-Mari Sennerfeldt, 86 år, pensionär, Ängelsberg:– Jag minns när jag vann hans diktbok Kalejdoskop i en diktläsartävling 1947. Och jag minns att jag läst och sjungit hans verk med mina barn.

Olof Gumaelius, 80 år, pensionär, Falun:– Jag minns honom som sonen till handlare Hellsing i Västanfors där jag växte upp.
Andreas Pettersson, 36 år, bibliotekarie, Fagersta: – Jag minns honom med glädje. Han hade en känsla för språket. Jag gillar även illustrationerna i hans böcker.
Monica Eklund, 74 år,  pensionär, Fagersta:– Vi läste hans böcker för barnen och sjöng sångerna. Det är det jag minns.
Eeva Lindell, 80 år, @Enkät namn:pensionär, Fagersta:– Jag minns hans sånger och böcker för barn. De var verkligen bra.
Ulla Björklund:– Han har funnits med hela tiden. Man läste hans böcker för barnen när de var små, samma böcker flera gånger. När biblioteket invigdes kom han med tåget. Det var bara för honom att kliva av och komma in i biblioteket.
Stig Henriksson (V), riksdagsman, Fagersta: – Jag har ett minne från när han, över 80 år då, invigde Hellsingbibilioteket i stationshuset. Han fick ställa sig på en stol för att synas och jag bävade för att han skulle både börja och sluta sina dagar i Västanfors.
Mats Strandberg, författare: – Han var alltid snitsigast klädd, alltid i färgglada kostymer, och hade en otroligt fin utstrålning. Jag kan bara hoppas att jag får bli en tiondel så cool i den åldern.
Annons