Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan: Vad tycker du om att studentfirandet byter dag?

Studentfirandet i Fagersta blir på en fredag nästa år. Fem personer har svarat vad de tycker om det. 

Annons
Tuomas Karvonen, 44 år, butiksägare, Fagersta: – Det kan krocka med andra skolavslutningar, om man har flera barn. Men det kanske är lättare att vara med som förälder, om man har arbete att sköta på fredagar.

Studentfirandet i Fagersta har i många år anordnats på en lördag – men inför nästa år har kommunen beslutat att det nu är fredag som gäller när studenterna ska firas.

Läs mer: Studenterna får fira på en vardag

Se också:  TV: Studenterna firar sin frihet

Se också: BILDSPECIAL: Studentglädjen intog Fagersta

Hanna Wickman, 26 år, operatör, Fagersta och Molly Eriksson, 3 år: – Jag tycker det är lite tråkigt om det krockar med grannkommuners firande. Så var det när jag tog studenten. I övrigt spelar det ingen roll.
Malin Svedberg, 44 år, labbchef, Fagersta: – Jag tror att det blir sämre med fredagar. Då måste man ta ledigt en extra dag för att förbereda inför och delta under studentfirandet.
Saga Modin, 18 år, studerande, Fagersta: – Jag går i Västerås själv, så det vore tråkigt om jag missade mina kompisars student.
Camilla Axén, 28 år, lärare, Fagersta: – Det vore tråkigt om föräldrar måste dela upp sig för att grannkommunen har student samma dag. Men personligen gör det ingenting.

Mer läsning

Annons