Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångarna har gett dem mersmak

Totalt tog de hem fyra priser på länets mässa för unga företagare. Nu söker Integrera mera formen för att satsa fullt ut på företaget.

Annons
Gustav Alé Svensson, Jennifer Myckelberg, Adam Abelt och Linnea Junno i Integrera mera vann fyra priser i länsfinalen för UF-företag i förra veckan: förstapris i kategorierna Årets samhällsentreprenör, Hållbart företagande och Årets tjänst, samt tredjepris i Årets UF-företag. Finalen äger rum den 11-12 maj i Stockholm.

Integrera mera, med elever från Norberg och Fagersta, vann inte bara fyra priser i länsfinalen. Det var också det enda UF-företaget från norra länsdelen som tog pris i finalen, där 140 företag ställde ut.

– Vi har en unik idé jämfört med de andra UF-företagen i länet. Det är några fler som har idéer med samhällsfokus, till exempel att hjälpa äldre med mobiltelefoner, men vi är de enda som inriktat oss på integration, säger Jennifer Myckelberg.

Integrera mera undervisar nyanlända unga under 18 år, som väntar på besked om uppehållstillstånd och sfi, om hur det svenska samhället fungerar. Målet är att underlätta integrationen.

– Jag tror vi hittat ett problem som behöver lösas och ett sätt att hitta entreprenörskap i det. Alla kan starta ett UF-företag, men det gäller att göra det lönsamt också, säger Gustav Alé Svensson.

Eftersom Integrera mera är ett UF-företag, något som är en del av gymnasieutbildningen, måste företaget avvecklas under våren.

– Vi ser stor potential i detta och har blivit erbjudna lösningar för hur vi ska ta det vidare, säger Gustav Alé Svensson.

– Vi siktar på att vara i gång som riktigt företag i höst, säger Adam Abelt.

Mer läsning

Annons