Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fynda på semestern

Ska du semestra i Sverige i sommar finns det många chanser att göra fynd på fabriksförsäljningar runt om i landet. Vi tipsar om några besöksvärda outlets.

Annons

Glasriket i SmålandSverige är vida känt för sitt konstglas. I Glasriket kan du handla direkt i Orrefors och Kostas fabriksbutiker. Även andra glasbruk som Bergdala, Skruf och Boda har fabriksförsäljning här. I Boda har även Design House Stockholm en outlet. Passa på att kika in i Kosta Boda Art Hotell som inretts med hjälp av flera av våra största nutida glasdesigners.

www.glasriket.se

Hjultorget i InsjönHär ligger Clas Ohlsons fyndbutik, men det finns även andra outlets. Som Lager 70 som säljer kläder och Walk On, som säljer skor till nedsatta priser.

www.hjultorget.se

Gekås i UllaredHär finns mycket av det mesta, från fryspåsar via kläder och husgeråd till elektronik.

www.gekas.se

Duro i GävleOm du ska tapetsera om kan det vara värt att svänga förbi Duro Swedens affär i Hagaström utanför Gävle. Alla Duros tapetkollektioner ska finnas, utgående kollektioner säljs ut till minst halva priset.

www.durosweden.se

Cloetta Fazer i LjungsbroI Chokladfabriken i Ljungsbro utanför Linköping kan du köpa andrahandssorterad choklad från Cloetta Fazer till nedsatt pris.

www.plopp.se

Bräckboden i KungälvHär säljer Göteborgs kex ut andrahandssorterade kex och kakor.

www.goteborgskex.se

Gustavsberg utanför StockholmGustavsbergs porslinsfabrik säljer andrasortering av sitt ordinarie sortiment till priser som är 30-50 procent under ordinarie prislapp. Butiken, som ligger vid fabriken, säljer även andra köks- och inredningssaker samt böcker om några av deras mest kända formgivare som Lisa Larsson.

www.gustavsbergsporslinsfabrik.se

Skeppshult i SmålandEtt mecka för den som gillar gjutjärnsprodukter i köket, men det finns även andra hushålls-och inredningssaker till köpet till rabatterade priser.

www.skeppshult.com

Klässbol utanför ArvikaHanddukar, dukar med mera i linne till fabrikspriser och nedsatta andrahandsprodukter. Du får även gå in i linneväveriet och titta på tillverkningen, vill du ha en guidad visning ska du boka i förväg.

www.klassbols.se

Gense i Eskilstuna

Här finns det mesta för köket, pannor, bestick och kastruller med mera. Fabriksförsäljning och utförsäljning av andrahandsprodukter.

www.gense.se

Musteriet i KivikVid Kiviks musteri kan du köpa alla varor ur musteriets produktion till nedsatta priser, men här finns även sylter, chutney med mera som inte säljs någon annanstans.

www.kiviksmusteri.se

Barkaby i StockholmEller Stockholm Quality Outlet som det egentligen heter. Över 50 butiker som säljer ut förra säsongens varor och defekta märkeskläder till nedsatt pris.

www.qualityoutlet.com

Glas och porslinIitala har outlets på flera platser i landet, bland annat i Vingåker, Haparanda och Skultuna. Här säljs andrasorterade och utgående produkter av märkena Iittala, Rörstrand, Hackman, Höganäs Keramik, Arabia och Fiskars ut, men även ordinarie sortiment finns.

www.iittalaoutlet.se/outlets

Barnskor i KumlaProvkollektioner, restpartier och skor med skönhetsfel av det svenska märket Kavat säljs ut till nedsatta priser. Det finns även damskor samt utförsäljning av andra märken som Tretorn och Didriksons.

www.kavat.com

Kläder i VingåkerKläder och skor för hela familjen. Flera kända märken, bland andra Henri Lloyd, Tiger of Sweden och WESC.

www.vfo.se

Polkagrisar i GrännaI Gränna finns flera polkagrisfabriker som säljer polkagrisar i sina butiker. Kanske inte alltid billigare än i en vanlig butik, men de är nybakta och härligt sega.

Mer läsning

Annons