Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör ditt hem personligt - handla på second hand

Kitsch, lampor och möbler i princip allt går att hitta i second handbutikerna. Att blanda nya saker med äldre fynd gör inredningen mer unik och personlig.

Annons
hav av prylar. Salme Noppa arbetar som volontär på Röda Korset i Fagersta. Hon tycker det är bra att handla på second hand.  ”Man kan fynda billigt, det är bra för miljön och hos oss går en del av vinsten till välgörande ändamål. ”, säger hon. Foto: Laura Patnaik

 Alla kan fynda på second hand. Det är roligt samtidigt som priserna passar såväl den budgetmedvetna som för den som letar äkta pärlor. Tankar om att värna miljön och återanvända i stället för att kasta är en av flera anledningar till att second hand har blivit en trend. Fagersta-Posten kollade några butiker i norra länsdelen.

Hos Vita Magasinet i Fagersta finns mycket nostalgi. Vad sägs om en tysk pennvässare som en gång satt i Tolvsboskola utanför Söderbärke eller en stor röd kaffekvarn från 1950-talet?

Hos Ting i Ting i Norberg finns allt från spel, tavlor och lampor till porslin från bland annat 1950- och 60-talet. Komplettera befintlig servis eller varför inte våga blanda udda delar?

Alldeles intill Ting i Ting ligger Wahrens antik. Här kan finsmakaren köpa en antik kristallkrona för 35 000 kronor eller en rokokospegel från år 1760. Här säljs klassiska antikviteter som är 100 år eller äldre.

Om du tycker att de sakerna är i dyraste laget finns Fyndet och Hörnan Bra Begagnat i Fagersta. Röda Korset i Norberg, Fagersta och Skinnskatteberg samt Gåvan i Norberg där en del av pengarna går till välgörenhet. Här säljs kläder, inredning, böcker, möbler, glas, porslin och lampor från flera årtionden.

ting i massor. Hos Ting i Ting i Norberg finns allt från porslin och lampor från 1960-talet och äldre, till tavlor, accessoarer och prylar.
Nostalgi. Hos Vita magasinet finns massor av nostalgi  och en del udda saker från förr bland annat denna kaffekvarn.
dyrgrip. Hos Wahrens antik finns denna rokokospegel.
Det som är värst när det är så billigt och pengarna går till välgörenhet är de som vill pruta. Salme Noppa, volontär,  Röda Korset i Fagersta
Annons