Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör glasögon att du ser smartare ut? Här är vad svenska folket tycker

Tycker du inte att folk tar dig på allvar eller lyssnar ordentligt på vad du säger? Testa att ta på dig ett par glasögon. Var tredje svensk tycker nämligen att glasögonbärare ser smartare ut än andra, enligt en ny undersökning.

Annons

En del har glasögon på sig bara för att se smartare ut, visar undersökningen.

Det är Specsavers som har gjort en undersökning bland 1 000 personer. Den visar att 35 procent tycker att folk som bär glasögon ser smartare ut. 12 procent skullle kunna tänka sig att ta på ett par bara för att se smartare ut, även fast de inte ser dåligt.

Sex procent tycker att personer som bär glasögon blir mer lyssnade på och tagna på större allvar. 12 procent tycker att glasögonbärare ser äldre ut. 24 procent tycker att det ser snyggt ut med glasögon och 18 procent tycker att det är modernt.

– Det här har svängt över åren. Men sedan några år tillbaka uppfattas glasögon som något positivt och modernt. I dag ser man glasögon lite som en accessoar och många har flera par att variera med. Det är också vanligt att de som inte behöver glasögon köper ett par bågar med fönsterglas bara för att de tycker det är snyggt, säger Caroline Schiller, produktchef på Specialers enligt ett pressmeddelande.

3 av 4 mellan 15-79 år uppger att de har något typ av synfel enligt Specsavers. Undersökningnen visar också att 14 procent går omkring i för dåliga glasögon och skulle vilja byta. Åtta procent känner att de borde skaffa glasögon, men har inte gjort det än.

Mer läsning

Annons