Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grästvist om långa mattor

Kommunen slarvar med gräsklippningen på Camp Norberg anser campingen. Nu har det klippts men missnöjet fortsätter.

Annons
De ansvariga på campingen tycker att gräsklippningen har skötts dåligt av kommunen, och att det skadar deras verksamhet.

Det handlar om de kommunalt ägda gräsmattorna som ligger närmast infarten.

– Det första gästerna ser när de kommer till campingen är en oklippt gräsmatta, det är pinsamt, säger Gösta Fagerlund som är styrelseledamot för campingen.

Tidigare år har campingen själv klippt gräset trots att det inte är deras ansvar. Men i år ville de ha bidrag på 5000 kronor för bensinen.

Ansökan fick avslag och Norbergs kommun svarade campingen att de skulle sköta klippningen framöver.

– Gästerna brukar ha picknick här men nu går det inte, säger Gösta Fagerlund.

Ansvarig för området är Ulf Öhman, tillförordnad områdeschef för kultur-, idrotts-, och fritidsförvaltningen i Norbergs kommun.

Fagersta-posten sökte Ulf Öhman för att få hans syn på saken men han ville då få dagen att läsa in sig på ärendet. När han återkom så sade han att en överenskommelse med campingen blivit gjord.

– Det var helt enkelt ett missförstånd, vi hade inte förstått att det var ett så här omfattande problem, säger Ulf Öhman.

– Ja, de kom och klippte gräset nu på morgonen. Men det ser ju tyvärr förjävligt ut eftersom de lät det gå för långt. Det kan inte längre klippas med vanlig gräsklippare, säger campingens ordförande, Hans Mattsson.

Mer läsning

Annons