Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H Home öppnar i Avesta

Det händer mycket i Avesta galleria just nu. En ny inredningsbutik flyttar in vilket leder till att flera andra affärer får nya lokaler.

Annons
Beatriz Pettersson som jobbar på Hennes och Mauritz och Malin Blixt, butikschef, är glada över satsningen.

Sedan det blev klart att Åhléns ska stänga i Avesta har frågetecknen kring Avesta galleria varit många. Redan då var det klart att Hennes och Mauritz, H, skulle ta över Åhléns gamla lokaler, men vad som skulle hända med H gamla lokal, Systembolagets och Guldfynds var mer osäkert.

– Vi har under en lång tid förhandlat med H att de ska göra en stor satsning i Avesta. Nu är det klart att de öppnar en H Home-butik i gallerian, säger Stefan Sundh som äger Avesta galleria.

H Home-butiker är specialiserade på inredning. I Avesta planerar man att öppna under hösten.

Inte nog med att H tar över Åhléns nuvarande utrymme, de kommer även att hyra Guldfynds förra lokal och Euroskos nuvarande. I de två sistnämnda kommer Home-butiken att ligga.

– Det kommer bli en passage mellan H butik, nuvarande Åhléns-lokalen, och Home-butiken. Man ska kunna gå in på ett ställe och komma ut på ett annat, förklarar Stefan Sundh.

Han tror att det är viktigt att gallerian har ett varierat utbud.

– Det är väldigt viktigt att ha det i en galleria. Man måste ha annat än bara kläder. Vi lyfter gallerian på det här sättet. Tanken är att folk ska komma hit och handla och inte åka till Borlänge, säger Stefan Sundh.

Eftersom att Home-butiken flyttar in i gallerian kommer Eurosko att byta lokal. Den affären tar över Kicks nuvarande.

– Det för med sig att Kicks flyttar till ovanvåningen av nuvarande H De kommer även att ha kvar lite av sin nuvarande yta. Sammanlagt kommer det bli 300 kvadratmeter, säger Stefan Sundh.

Vad som händer i Systembolagets gamla lokal är ännu oklart, men Stefan Sundh tror att han snart ska kunna presentera en ny hyresgäst.

– Jag kan inte säga något innan allt är skrivet. Med det jag kan säga är att jag haft besök av en de mest välkända klädkedjorna i landet. Vi har en väldigt bra dialog som jag tror kommer resultera i ett kontrakt, säger Stefan Sundh.

I februari i år stod det klart att Johanssons bageri skulle stänga ned sin verksamhet i Avesta galleria. Sedan dess har Stefan Sundh jobbat för att hitta ett nytt kafé som kan tänka sig att flytta in i köpcentret.

– Kaféet kommer att få ett helt nytt koncept. Det blir en kedja som finns i storstäderna. Kafédelen kommer att bli mindre så att inte gångpassagen blockeras och det kommer att bli en uteservering bredvid O’Learys nuvarande, säger Stefan Sundh.

Rockaden i Avesta galleria

Hennes och Mauritz kommer ta över Åhléns nuvarande lokaler. Åhléns har tidigare meddelat att man ska stänga sin butik i Avesta. Samtidigt tar H även över Guldfynds gamla lokaler och Euroskos butiksyta.

Förändringen gör att Eurosko flyttar närmare mitten av gallerian – till Kicks nuvarande lokal.

Det för i sin tur med sig att Kicks tar över övervåningen på H nuvarande lokal. Kicks kommer även att behålla en del av sin nuvarande lokal.

Även kaféet kommer att få nytt koncept och byggas om.

Annons