Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll löftet med en app

Det är lätt att lova bättre matvanor och hårdare träning när man står där i festkläder och skålar i champagne under en himmel som badar i fyrverkerier.

Annons

…men svårare några veckor senare. En app senare kanske det är lite lättare igen. Det finns ett enormt utbud av appar med viktminsknings-syfte. Men se till att inte banta plånboken lika fort. Det finns många gratis eller billiga appar som tar upp mat, träning, BMI, träningsprogram och mycket annat. Vi har tittat på en liten, liten, del av dem som finns till Iphone.

Appar som berättar vilket BMI du har finns det mängder av och att betala för en sådan är rent slöseri på pengar. För att hitta en bra är det bara att söka på BMI i Appstore så kommer det upp en hel rad, men 3D BMI är lite roligare än många andra. Den visar en bild på en kropp som sägs ha samma BMI som de siffror som knappas in i programmet. Om det är så givande kan väl ifrågasättas, men roligt det är det!

BMI calculator är ett exempel på en enklare BMI-app, superenkel och snabb. More_BMI är däremot en krånglig BMI-app. Hur man nu lyckas med det.

Det finns flera viktminsknings-appar som kör med liknande bildspråk som 3D BMI. Ofta har de då tillägger ”viritual” i en parantes efter namnet. De visar små tecknade bilder på hur en kropp med de inknappade måtten kan se ut. Kul, det med, men inte helt nödvändigt, eller så ger det extra motivation.

Kaloriräknaren finns det en app som heter, den är gratis och väldigt heltäckande. Den söker snabbt upp livsmedel på nätet och deras innehåll. Nästan oavsett hur det är tillverkad eller tillagad. Det ingår även bland annat träningsdagbok och viktdagbok.

Shape up heter en annan vikt-app. Den är på svenska, även om namnet talet emot att så skulle vara fallet. En extremt noggrann matdagbok som visar exakt vad du ätit, vad du borde ha ätit och så vidare. Kanske bra för den med rymligt matsamvete. Andra kan nog känna viss stress...

Mer läsning

Annons