Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsovåg i länet - på nätauktion

Kläder är det som folket i Västmanland shoppar mest. I alla fall när de bestämt sig för att buda på en känd auktionssajt på nätet.

Annons
Näthandel. Begagnathandeln på nätet ökar och allt från klänningar, soffor och cyklar byter ägare.

– Kläder är helt klart det som är hetast att köpa och sälja just nu, säger Fredrik Pallin, tillförordnad pressansvarig på Tradera.

När företaget tittade närmare på vad som skiljer shoppinglusen i Västmanland från andra län upptäckte de att det är fler här som söker efter skomärket Easytone.

– Det är en hälsovåg i Västmanland. Easytone är en sko som är utformad för att träna vader och rumpan. Och av någon anledning är det populärt att söka efter sådana i länet, säger Fredrik Pallin.

Snackis på orten

En förklaring kan enligt honom vara att skorna blivit en snackis på orten och att de blivit lokalt kända.

– Skorna kan vara en trend som startats just där. Någon har hört talats om skorna av grannen som berättat om dem, Sedan har de blivit kända, säger Fredrik Pallin.

Det som människorna i Västmanland söker allra mest efter på sajten är förstärkare. Men även cykeln Monark är populär att söka efter.

Enligt annonssajten Blocket var förra året ett rekordår för begagnatmarknaden. Då sålde Västmanlänningarna saker på deras sajt för 5,1 miljoner kronor. Det motsvarar 20 114 kronor per invånare.

Höstrusning– Nu inför hösten ökar försäljningen. Det är många som byter ut sin garderob. Det är när årstiderna skiftar som människor går igenom sina kläder och förråd, säger Fredrik Pallin.

Den som är intresserad av att enkelt kolla vad grannen säljer för saker kan gå in på sajten hoodboard.com. Där kan den som skriver in en ort få upp en karta och se vad som är till försäljning i närheten. Sajten fångar upp annonser från olika källor som bland annat Gula sidorna, blocket.se och tradera.se.

Så shoppar länsborna på nätet

Mest köpt på Tradera av invånarna i Västmanland:1. Kläder

2. Barnkläder

3. Frimärken

4. Hobby Leksaker

Mest sålt på Tradera av invånarna i Västmanland:1. Kläder

2. Smycken Ädelstenar

3. Frimärken

4. Sport Fritid

Här är de sökord som skiljer Västmanland från andra län:1. Easytone

2. Art deco

3. Tekno

Mest sökt på Tradera av invånarna i Västmanland:1. Förstärkare

2. Monark

3. Converse

4. Skor

Mer läsning

Annons