Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tävlar om att bli bäst i Sverige

En seger i Årets företagare skulle vara bra för affärerna, menar Sören Morin, vd på Norbergstrappan AB. Men konkurrensen bland Sveriges bästa företagare är tuff, betonar han.

Annons
Sören Morin har ”framgångsrikt och på kort tid vidareutvecklat en verksamhet som förändrat marknaden och säkerställt trygghet och ökad sysselsättning i Norberg”, står det bland annat i Företagarnas motivering.

Sören Morin fick nyligen ta emot pris som Årets företagare i länet, för det sätt han har lyft Norbergstrappan, som tillverkar betongtrappor.

I dag är det riksfinal i Stockholm, där Sören Morin representerar länet.

– Det är alltid kul med uppskattning. Nomineringen visar ju att vi gör något bra, säger han och fortsätter:

– Men alla, hela personalen, ligger ju bakom det här. Sedan kanske vi haft lite medgång med en byggmarknad som är på topp. Det byggs väldigt mycket och vi får in mycket jobb.

Blir han utnämnd till Årets företagare i hela landet får hela företaget god publicitet, menar Sören Morin.

– Det klart att Norbergstrappans namn exponeras mer då. Och det är ju bra när det gäller kunderna, som oftast finns i storstäderna.

Oavsett hur det går i dag ser Sören Morin fram emot att bara vara med på finalceremonin i Stockholm.

– Det ska bli kul att åka till Stadshuset och äta en god middag. Men jag har ingen aning om hur stor chans jag har att vinna. Det är nog många företagare i landet som gjort ett bra jobb.

Titeln Årets Företagare delas ut av Företagarna, som företräder 70 000 företagare runt om i landet.

Mer läsning

Annons