Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är norra länets tre små underverk

Tidningen Land har rankat Västmanlands sju underverk. Tre av underverken finns i norra länsdelen.

Annons
Engelsbergs bruk, Elsa Andersons konditori och Oljeön klassas alla tre som små underverk i en läsarundersökning som tidningen Land gjort.

NORRA LÄNET. Vad har Oljeön, Engelsbergs bruk och Elsa Anderssons konditori gemensamt? Jo, alla tre finns med när tidningen Land rankat Västmanlands sju underverk.

–Det är helt fantastiskt. Allt jobb vi lägger ned med att försöka bevara och säkerställa att kunderna kommer tillbaka år efter år. Att det ger utdelning är jättekul, säger Kristina Leijonhufvud, ägare till Elsa Anderssons konditori i Norberg.

Hon tror att utmärkelsen kommer betyda mycket för både konditoriet och turistnäringen i trakten. Även Engelsbergs bruk och Oljeön har röstats fram av tidningen Lands läsare som Västmanlands underverk.

– Det som gör Engelsbergs bruk och Oljeön så enastående är att de sticker ut. Att de på många vis är gedigna och unika fortfarande. De är inte exploaterade eller på något sätt kommersialiserade utan de är väldigt unika, säger Anne Lehnberg-Halén, kulturchef på Fagersta kommun.

Läs mer i måndagens papperstidning eller köp E-tidningen här .

Mer läsning

Annons