Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får misskötta husdjur hjälp

Under det senaste året har Monica Rehnbergs hundpensionat i Skinnskatteberg tagit emot ungefär 30 misskötta djur. Hon tränar både hundars kropp och mentala hälsa innan de får ett nytt tryggt hem.

Annons
Hånkatorpets hundpensionat tog emot 20 papillonhundar i juni.

Skinnskatteberg. Monica Rehnberg har drivit hundpensionat och kennel i 15 år och tagit emot omhändertagna djur lika länge. Det är mest hundar, men också enstaka katter, papegojor och tamråttor.

–Pengarna jag får in när jag tar emot djur är inte det viktiga. Min belöning är att jag kan hjälpa djur till ett bra liv. Jag älskar alla djur. Om en fluga hamnar i en vattenskål så försöker jag rädda den, säger Monica.

Polisen ringer henne när en hund har omhändertagits och ofta har Monica plats att ta emot den på hundpensionatet Hånkatorpet i närheten av Skinnskatteberg. Hon har märkt att antalet djur har ökat markant under de två senaste åren.

–Först undersöker jag hur hunden mår. Ofta är pälsen smutsig och måste klippas. En del har också ohyra som jag måste få bort. I bland har djuren någon sjukdom och då anlitar jag veterinär, säger Monica.

Läs mer i fredagens tidning.

Monica Rehnberg föder upp dansk-svensk gårdshund. Hon tycker det är en pigg ras som är rolig att gå i skogen med.

Mer läsning

Annons