Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du fira nationaldagen

Skattjakter, graffiti och nationalsång. Den 6 juni närmar sig och den svenska flaggan ska firas på alla möjliga vis runt om i länets kommuner.

Annons
Nationaldagsfirandet förra året vid hembygdsgården.

Eftersom det samtidigt även är kulturskolans dag så kommer årets firande runt om i kommunerna ha stora inslag av kultur i olika former. Allt från dans och musik till målande och sagostunder.

Läs också: Vädret för nationaldagen

I vanlig ordning sker Fagersta kommuns nationaldagsfirande på hembygdsgården där det kommer att vara musik, dans, allsång och spelmän. Även högtidstal, nationalsång och stipendieutdelning kommer att ske löpande under hela eftermiddagen.

Norbergs kommun kommer i nationaldagens ära att anordna en kulturfestival i Tingshusparken. Under hela eftermiddagen kommer en rad av aktiviteter erbjudas för alla sugna nationaldagsfirare.

I samarbete med Bergslagens folkhögskola hålls bland annat Improvisationsteater, barnkör och hantverksutställning.

Under dagen kommer även nya svenska medborgare välkomnas till landet, och för de mindre finns det bland annat pyssel, hoppborg och fiskedamm.

I Skinnskattebergs kommun

sätter firandet igång kring lunchtid vid Hemgården. Kulturskolan i Skinnskatteberg kommer under dagen att stå för mycket av underhållningen. Även här välkomnas nya svenska medborgare.

Annons