Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du fira sportlovet

För den som vill sysselsätta sig i norra länsdelen under sportlovet finns mycket att välja mellan. FP har sammanställt vad som finns att göra.

Annons

I dag är ingen vanlig måndag för skoleleverna i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Sportlovet har nämligen anlänt och i norra länsdelens tre kommuner finns mycket att hitta på för den som vill göra annat än slappa. 

I Norberg har slalomanläggningen Klackbergsbackengenerösa öppettider.

På ungdomsgården Unkan går det både att scratcha och animera på måndagseftermiddagen. Senare i veckan arrangeras smyckestillverkning på Mariagården och på Teaterbiografen blir det både dans och filmvisning.

I helgen finns det möjlighet att prova på att flyga med modellflygplan på sjön Noren. 

I Fagersta har bowlinghallen öppet varje dag under sportlovet och i badhuset finns sjöodjuret Dino i bassängen. Något annat som går att göra varje dag, är backhoppning vid Per Olsskolan. Utrustning finns att lånas och även nybörjaren är välkommen.

I dag är det drop in på biblioteket för den som vill prova på att göra egna bilder och figurer av färgad ull och senare i veckan får den som besöker biblioteket prova att göra egna spel och animationer, då krävs föranmälan.

På torsdag går det att bygga sitt eget modellflygplan och flyga det i Fagerstahallen. I hembygdsgården i Västanfors arrangeras pyssel och mindre tävlingar hela veckan. Gymnastik och fotboll arrangeras i Fagerstahallen, liksom air-hockeyturnering och spökboll. Till Fagerliden går det att ta skridskorna, men glöm inte hjälmen.

För sportlovsfiraren i Skinnskatteberg arrangeras både sportlovsbowling i bowlinghallen och slöjdning i biblioteket. Det finns också tillfälle att prova rida islandshäst i Riddarhyttan. I Systemairhallen går det att spela fotboll och på Sture blir det bland annat LAN och filmkväll. 

Aktiviteterna är som synes många, ännu fler hittar du på kommunens hemsidor där det finns hela sportlovsprogram för  Fagersta , Norberg och Skinnskatteberg . I sportlovsprogrammen återfinner du vilken dag och tid som aktiviteterna arrangeras.

Annons