Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar Kyrkskolans nya byggnad form – står klar till hösten 2016

Kyrkskolans nya byggnad i Söderbärke är på väg att ta form och ska enligt planerna stå i mitten av 2016. – Vi behöver helt enkelt mer plats, förklarar kommunalrådet i Smedjebacken Fredrik Rönning (S).

Annons
Bygget för Söderbärkes nya skola är igång och väntas stå klart till höstterminen 2016. Den gamla byggnaden ska rivas och samtidigt ge plats åt en ny större skolgård.

Det första spadtaget togs i september, och till terminsstarten hösten 2016 ska det finnas plats för fem nya lärosalar, flera grupprum och en hemkunskapssal. Anledningen till nybygget är att skolan som inhyser elever i årskurserna 4 till 9 börjar bli för trång. Till nästa år väntas också en stor fjärdeklass från Vads skola flyttas upp.

– Vi har redan nu stora klasser. Bland annat 34 elever i årskurs fyra och 32 väntas till nästa läsår, säger skolans biträdande rektor Josephine Molin.

Under läsåret kommer bygget pågå parallellt som den vanliga verksamheten fortsätter i de befintliga lokalerna.

– Vi har byggmöte varje vecka för att stämma av gällande arbetsmiljö och säkerhet och det har fungerat bra så här långt. De enda konsekvenserna är att vi flyttat busshållplatsen och satt upp träskivor för fönstren så att inte eleverna ska bli distraherade och titta ut på byggandet, säger Josephine Molin.

Kommunalrådet Fredrik Rönning kommenterar byggsatsningen och att årskullarna blir större:

– Det flyttar in många barnfamiljer till Söderbärke och ska vi fortsätta att attrahera dem är det viktigt att det finns bra skolor.

Annons