Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het debatt om misstroende mot NVK-chef

Misstroendet mot förbundschefen skapar debatt.

Annons

Den politiska majoriteten i Fagersta har inte förtroende för NVK:s förbundschef. Men det är fortfarande oklart varför. Något som ledde till het debatt i fullmäktige på måndagskvällen.

Det var i början av april som Fagerstas politiska majoritet gick ut med sitt misstroende mot Norra Västmanlands kommunalteknikförbunds chef Harold Nilsson.

Vad misstroendet beror på är ännu oklart – utöver att det delvis har att göra med en försening av äldreboendemoduler i Fagersta.

Under kommunfullmäktige i måndags önskade sig Shiro Biranvand (V) konkreta svar på vad misstroendet beror på.

Frågan var ställd till Marino Wallsten (S):

– Vi behöver inte deklarera annat än att vi har tagit ställning när det gäller förtroendet. Den här frågan gäller ett pågående personalärende, säger Marino Wallsten.

Wallsten har tidigare sagt att de omstridda chefsavtalen var starten på det som ledde fram till misstroendeförklaringen. Men Biranvand menar att avtalen i sig inte kan vara grund för åtgärder mot den anställde:

- Grundas misstroendet på avtalen som finns så är det inte den anställdas fel. Då är det de som satt tidigare i direktionen, då är det ett politiskt fel, säger han.

Kommunalrådet var å sin sida tydlig med att han inte tänkte prata om några detaljer under kommunfullmäktigemötet.

- Det är brist på respekt för människan som ligger bakom här, det är inte jag utan det är du (Shiro) som tar upp det här och nu, säger han.

Shiro Biranvand menade att en eventuell framtida uppsägning av förbundschefen kan få kostsamma följder om den anmäls till Arbetsdomstolen:

– Om någon sägs upp utan grund, då ska arbetsgivaren betala lön för tre år i skadestånd.

Misstroendet mot förbundschefen har redan diskuterats på två möten i NVK:s direktion.

På tisdagskvällen hölls ytterligare ett extrainsatt möte med anledning av misstroendeförklaringen.

Läs mer: Fortfarande oklart om Harold Nilsson

Mer läsning

Annons