Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan satsar på flexibelt lärande

Under fyra år kommer Mälardalens högskola att utveckla 20 webbkurser för yrkesverksamma ingenjörer. Kurserna utformas så att de går att läsa vid sidan av ett heltidsjobb.

Annons

– Vi vill ge fler möjligheten att fortbilda sigmitt i livet, säger MDH:s rektor Karin Röding.

Projektet bakom kursutvecklingen heter Prompt och finansieras med 50 miljoner kronor av KK-stiftelsen.

I kursutvecklingen deltar även en stor samling representanter från industrin i regionen. Sammanlagt är 36 företag från olika branscher direkt involverade, samt 11 bransch- och intresseföreningar med totalt runt 300 medlemsföretag.

Prompt är ett konkret exempel på hur yrkesverksamma kan vidareutbilda sig inom mjukvara och systemutveckling.

– MDH vill möjliggöra ett livslångt lärande. Att studera behöver inte vara att läsa ett helt program. Med Prompt blir det möjligt att ta del av olika kurser för att fortbilda sig inom specifika ämnesområden och att göra det när och var man vill, säger Karin Röding.

Prompt står för professionell masterutbildning i programvaruteknik och projektet startade i mindre skala för två år sedan.

Hittills har man utvecklat fyra kurser som följts av ett 60-tal personer under våren 2015. I somras beviljades en expandering av projektet. Kurserna är nätbaserade med flexibla utbildningsformer och kostnadsfria för studenter och företag.

Mer läsning

Annons