Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ministerns högra hand

"Klart det är en utmaning, det var därför svårt att säga nej".

Annons
Therese Svanström Andersson har blivit statssekreterare åt nya socialförsäkringsministern, Annika Strandhäll.

Therese Svanström Andersson, född och uppvuxen i Vad, har utsetts till statssekreterare åt nya socialförsäkringsministern Annika Strandhäll.

Therese Svanström var Andersson politiskt sakkunnig mellan 2001-2002 åt dåvarande socialförsäkringsministern Ingela Thalén (S) och 2002-2006 åt Hans Karlsson (S), tidigare arbetslivsminister.

Men hon tycker att det nya uppdraget, som hon tilldelades i helgen, innebär större ansvar.

– Som statssekreterare är jag ytterst ansvarig under ministern att politiken på området blir genomförd. Jag kommer även leda en del personal på departementet. Det känns jättebra att ha erfarenhet av arbete i regeringskansliet och på ett departement, säger hon.

Arbetet har sedan i helgen handlat om att lägga fram en budgetproposition och se över sjukförsäkringar och rehabiliteringsprocesser.

– Det är viktigt med en rehabiliteringsprocess och en sjukförsäkring som fungerar. Annars blir det ökade kostnader, främst för den enskilde individen, att inte vara med i arbetslivet.

Regeringen jobbar för att vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet 2020. Då är det viktigt att folk är i jobb och inte i bidragstagande, säger hon och tillägger:

– Klart det är en utmaning, det var därför svårt att säga nej.

Mer läsning

Annons