Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hur kan polisen skjuta en ung kille?”

16-årige Johan såg sin kompis ligga på marken nedskjuten av polis. Minuterna före hade de träffats på tågstationen. "Han var obeväpnad, hur kan polisen bara skjuta en ung kille? säger Johan.

Annons
16-årige Johan och hans flickvän är bekanta till pojken som sköts av polisen i förrgår. ”Så fort jag får ska jag åka och hälsa på honom på sjukhuset”, säger Johan.

Örebro/Fagersta. Pojken som sköts av en polis i centrala Örebro i tisdags kväll är 16 år gammal. Han sköts strax efter att han kommit med tåget till Örebro vid halv sjutiden.

På stationen träffade han sin jämnåriga kompis, örebroaren Johan, som var där med sin flickvän.

Båda pojkarna sitter på ungdomshemmet Sundbo i Fagersta. Johan var hemma i Örebro på permission, men hans kompis var på rymmen sedan ett par veckor tillbaka.

–Han skulle hälsa på en gemensam kompis i Örebro och jag bestämde att hämta honom vid tåget. Men det blev knas, säger Johan när han träffar tidningen hemma hos sin mamma.

Polisen hade fått larm om att någon skulle syssla med drogförsäljning på Centralstationen.

Ungdomarna fick visa legitimation och den ena polisen gick för att kontrollera uppgifterna. Då tog pojken på rymmen upp en flaska ur väskan och slog ett hårt slag i huvudet på den andra polisen.

–Man blir nojig när man är på rymmen, nästan paranoid. Han visste nog inte vad han gjorde.

FOTNOT: Johan heter egentligen något annat.

Läs mer i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons