Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllning till Thin Lizzy med bandets originalgitarrist

Brian Robertson var en av hårdrocksgruppen Thin Lizzys gitarrister under dess storhetstid i mitten av 70-talet. I kväll står han på scen tillsammans med tributebandet Thin Lizzy Bashband.

Annons
Hyllas. Phil Lynott, sångaren i gruppen Thin Lizzy dog 1986 endast 36 år gammal. I kväll hyllas han av tributebandet Thin Lizzy Bashband som gästspelas av gitarristen Brian Robertson.

FAGERSTA. Likt Thin Lizzys sångare, Phil Lynott, har Sverige alltid haft en stor plats i gitarristen Brian Robertsons liv. Här bor hans bästa vän, Sören Lindberg, som han driver produktionsbolaget Yodel International Productions med.

Brian Robertsons karriär i Thin Lizzy varade under fyra år, 1974-1978. Trots avhoppet har bandet och dess låtar varit ett återkommande inslag i hans liv.

Blir du inte sentimental av att spela Thin Lizzys låtar?– Nej, egentligen inte. Jag har spelat dem så många gånger och tycker fortfarande att det är kul. Både att spela live och i studio, säger Brian Robertson.

Han anlände till Stockholm i lördags för att spela in lite låtar, repa och hänga med bästisen Sören. När Fagersta-Posten ringer upp berättar Brian att de nyss vaknat och tar sig en varsin kopp te.

Blev det hårt i går? Klockan har trots allt passerat fyra.– Ja, det blev lite sent. Vi var ute och tog oss ett par öl vid den lokala puben, säger Brian.

Hur kommer det sig att du ska gästspela tillsammans med tributebandet Thin Lizzy Bashband? – För att de frågade mig och jag tyckte det lät som en bra grej då för stunden.

Och nu?– Haha, jo, det ska bli kul.

Brian har förutom sin tid i Thin Lizzy även agerat gitarrist i såväl Motorhead som Wild Horses.

Läs mer i fredagens tidning. Där kan du även läsa om Björn Rosenströms kommande spelning på Brukshotellet och lördagens stora punkafton i Fagersta med bland andra Ticking Bombs och Bad Dreams Always.

Annons